SLIBNING OG POLERING

Manomatic står for stor innovation

Servicevirksomheden Nicholaisen leverer projektering og salg af maskinløsninger til industrien. – Når det handler om automatisering med robotter, kommer Manomatic på banen, fortæller konsulent på pladeindustri, Bo Bruun Holm.

Konsulent Bo Bruun Holm, Nicholaisen:

”Manomatic er en af vores leverandører på robotteknologi. Manomatics store styrke er deres innovative kompetencer. De kan projektere og designe komplicerede anlæg specifikt til opgaven, som de altid følger helt til dørs. – Det er stor innovation, og det er altafgørende for os som servicevirksomhed, at vi har samme tankegang om at levere et projekt og gøre det helt færdigt.”

Robotter sliber kompositplader
Konkret har Nicholaisen i samarbejde med Manomatic bl.a. projekteret og leveret robotceller til køkkenproducenter, der fremstiller bordplader af kompositmaterialet corian. Traditionelt set er pudsning af corian-bordplader et tungt, manuelt arbejde, der tager lang tid. Nu har robotterne overtaget det hårde arbejde.

”Sammen med Manomatic har vi leveret en løsning, hvor en robot pudser bordplader efter et fast program. Kvaliteten af slibningen er højere og mere ensartet, og investeringen kan i høj grad betale sig for kunden. I dette tilfælde har vi hjulpet med at regne på, hvad der kan lade sig gøre økonomisk, mens Claus fra Manomatic ved alt om, hvad der er teknisk muligt med robotten.”

Kunde: Nicholaisen
Branche: køkkenfremstilling, pladeindustri
Projekter: Robotcelle til slibning af corian-bordplader

KUKA Robot arm griber plader i produktion
KUKA industrirobot arm flytter plader
Robot Magasin

Kvaliteten af slibningen er højere og mere ensartet, og investeringen kan i høj grad betale sig for kunden.