PALLETERING

Vi har fået en ny løsning på hylden

KVM leverer komplette anlæg til fremstilling af betonvarer. Da en stor kunde i Florida ønskede en automatiseret løsning til at palletere specialprodukter, kontaktede salgschef Knud Jensen Manomatic.

Salgschef Knud Jensen, KVM:
”Vores kunde i Florida skulle fremstille specialprodukter, der skulle pakkes automatisk, og vores traditionelle maskiner kunne ikke samle de emner op. Jeg kontaktede Manomatic, fordi de tilbyder FANUC-robotter og kundetilpassede løsninger. Projektet forløb over ½ år, hvor vi arbejdede tæt sammen fra start til slut. Det har vist sig, at vi er et rigtigt godt match. – Vigtigst af alt: Kunden i USA er meget tilfreds med resultatet.”

Konkret har Manomatic udviklet tre specialtænger, så robotten kan samle mange forskellige betonemner op fra placering A og lægge dem ned på placering B, C, D – eller flytte emnerne rundt – og finde dem igen.

”Man kan sige, at vi har udnyttet robotten optimalt ved at bruge Manomatics knowhow på robotprogrammering og forskellige gribedesign.”

Stigende efterspørgsel på automatisering

Knud Jensen fortæller, at hans kunder i stigende grad efterspørger automatisering. Hovedårsagen er, at automatisering sikrer ensartethed og at virksomhederne ikke kan finde folk til at udføre det ensformige, manuelle arbejde.

I dag arbejder robot-palleteringsmaskinen fra KVM og Manomatic også flittigt på anlægget i Florida, hvor den flytter fliser og belægningssten i alle afskygninger 20 timer i døgnet. For KVM betyder opgaven, at de nu har et nyt produkt på hylden, som er med til at fremtidssikre virksomhedens ydelser.

”Samarbejdet med Manomatic betyder, at vi nu har et nyt løsningsforslag på hylden til vores kunder. Det betyder meget for os, fordi efterspørgslen på automatisering stiger – det går helt klart den vej.”

Kunde: KVM i Kjellerup, 125 ansatte
Branche: asfalt- og beton

Projekt: Maskine til anlæg i Florida, der robot-palleterer betonemner fra 200 g til 40 kilo

Robot automatiserer pakning af betonfliser

I dag arbejder robot-palleteringsmaskinen fra KVM og Manomatic også flittigt på anlægget i Florida, hvor den flytter fliser og belægningssten i alle afskygninger 20 timer i døgnet.