CASES: Sådan bruger danske virksomheder automatisering

Automatisering med robotter

Manomatic står for stor innovation

Servicevirksomheden Nicholaisen leverer projektering og salg af maskinløsninger til industrien. – Når det handler om automatisering med robotter, kommer Manomatic på banen, fortæller konsulent på pladeindustri, Bo Bruun Holm.

Konsulent, Bo Bruun Holm, Nicholaisen:
”Manomatic er en af vores leverandører på robotteknologi. Manomatics store styrke er deres innovative kompetencer. De kan projektere og designe komplicerede anlæg specifikt til opgaven, som de altid følger helt til dørs. – Det er stor innovation, og det er altafgørende for os som servicevirksomhed, at vi har samme tankegang om at levere et projekt og gøre det helt færdigt.”

Robotter sliber kompositplader

Konkret har Nicholaisen i samarbejde med Manomatic bl.a. projekteret og leveret robotceller til køkkenproducenter, der fremstiller bordplader af kompositmaterialet corian. Traditionelt set er pudsning af corian-bordplader et tungt, manuelt arbejde, der tager lang tid. Nu har robotterne overtaget det hårde arbejde.

”Sammen med Manomatic har vi leveret en løsning, hvor en robot pudser bordplader efter et fast program. Kvaliteten af slibningen er højere og mere ensartet, og investeringen kan i høj grad betale sig for kunden. I dette tilfælde har vi hjulpet med at regne på, hvad der kan lade sig gøre økonomisk, mens Claus fra Manomatic ved alt om, hvad der er teknisk muligt med robotten.”

KUKA Robot arm griber plader i produktion
KUKA industrirobot arm flytter plader
Robot Magasin

Kvaliteten af slibningen er højere og mere ensartet, og investeringen kan i høj grad betale sig for kunden.

”Virksomheden havde mange manuelle processer og problemer med at styre logistikken ordrevis. Vi samlede problemerne i én robotcelle, der varetager logistik, lager og flere af processerne”.

Logistik og lagerstyring

Industrirobotter limer og får styr på kaos
Et andet projekt, som Nicholaisen og Manomatic har arbejdet sammen om, er en kompliceret robotcelle, der optimerer både processer, logistik og lagerstyring hos en underleverandør til køkkenindustrien.

”Virksomheden havde mange manuelle processer og problemer med at styre logistikken ordrevis. Vi samlede problemerne i én robotcelle, der varetager logistik, lager og flere af processerne. Robotten ved, hvor emnerne er. Den finder delkomponenter, limer dem og lægger dem op i en reol, indtil de skal igennem en ny proces eller samles – robotten ved hvornår. Dét kaos, der herskede af flere blandede emner, er der kommet styr på. – En højeffektiv og kompliceret løsning. Igen har Manomatic arbejdet innovativt og fulgt opgaven helt til dørs. – Til vores og kundens fulde tilfredshed.”

”Det betyder meget for os som servicevirksomhed at vi kan tilbyde de komplicerede, individuelle automatiseringsløsninger. – Man kan spare med medarbejderne fra Manomatic – de er enormt dygtige. De kan udvikle med kunderne, og de er gode til at løse opgaver helt fra oplægs-fasen til implementering og after-sales.” 

Kunde: Nicholaisen
Branche: køkkenfremstilling, pladeindustri
Projekter: Robotcelle til slibning af corian-bordplader, robotcelle til at varetage lager og logistik.