Møbelfabrik automatiserer produktionen:

ABC Reoler accelererer væksten med robotløsninger fra Manomatic

ABC Reoler, en del af Danish Furniture Group, har taget et afgørende skridt mod vækst og succes ved at implementere robotløsninger fra Manomatic. Disse avancerede robotter spiller en central rolle i fuldendelsen af ABC Reolers vækststrategi.

I et samarbejde med Nicholaisen A/S har Manomatic leveret skræddersyede robotløsninger til ABC Reoler i Aulum. Disse robotter udgør hjertet i virksomhedens palleteringsprocesser, der er afgørende for effektiviteten ved enden af produktionslinjen.

Den valgte løsning er baseret på Manomatics ekspertise og omfatter pålidelige og avancerede KUKA robotter. Disse robotter er skabt til at håndtere ABC Reolers specifikke behov og krav, herunder håndtering af hylder og træplader til deres velrenommerede reolkoncepter Quadrant og ABC Classic.

– Med de seneste to “end of line” løsninger er vi nu klar til at modstå markedet, siger Henrik Østergård, som for to år siden blev hyret ind som produktionschef.

Målet er at tidoble omsætningen

Han er i færd med en femårs Turnaround på fabrikken i Aulum, hvor målet bl.a. er at øge væksten fra 10 millioner kroner til 100 millioner kroner.

– Fabrikken er nu fuldt automatiseret. Det betyder også, at vi er færdige med den største investering, så nu skal produktionen bare op at køre, fortæller han og uddyber:

En robot er en ven for livet. Medarbejderne bliver ikke længere slidt ned, og de går gladere på arbejde. Det er en win-win, siger Henrik Østergård, som ikke frygter at mennesker bliver overflødige som arbejdskraft.

Maskinsnedker Jeppe Goul, har været rigtig godt tilfreds med samarbejdet med Manomatic under indkøringen af robotcellerne: – Har der været problemer kunne det meste klares på telefon eller via guidning på tabletten. Manomatic har været på pletten, når de sammen med Nicholaisen øvrige leverandører skulle indkøre produktionsanlæggene. – Det er alfa og omega med et godt leverandør-team, og at de kan finde ud af at samarbejde, siger Jeppe Goul.

Produktionschefen, Henrik Østergård arbejder på at reducere omkostninger og øge produktiviteten.

– Med de seneste to “end of line” løsninger er vi nu klar til at modstå markedet.

 

Vakuumgriberens forskellige sugekopper, sikrer stabil håndtering af MDF-pladerne.